Nektek szól! - A túra körüli hogyanokról
Bella, 2018.09.30.

Bár a skandináv kalandunk véget ért, a többi még csak most kezdődik el. 

A Pannon-Safe Kft., mint a túra kiemelt partnere jóvoltából, meghívott előadóként vettünk részt egy többnapos, közel száz fős üzleti konferencián. 

Hatalmas kivetítőn is megnéztük a legjobb túrafotókatHatalmas ledfalon is megnéztük a legjobb túrafotókat

Beszéltünk a közösségi média és marketing világáról, ahogyan mi megéljük, a folyamatosan egyre bővülő tapasztalatainkról. Elmeséltük, honnan indult a "Trabanttal Skandináviába" túra ötlete, hogyan sikerült megvalósítani, a további terveinkről, illetve a partnerekkel való kapcsolatunkról. A rendezvény zárásaként úgy reflektálták az előadásunkat, hogy példaként állítottak minket, akiktől tanulni lehet, és erre nagyon büszkék vagyunk. Azt gondoljuk, ezért megérte küzdeni és megvalósítani a túránkat. Egy, a jövőre nézve meghatározó élménnyel gazdagodtunk, fantasztikus csapatot ismerhettünk meg. Az eseménynek a Mecsek festői völgyében található népszerű wellnessközpont, az Ambient Hotel & AromaSPA adott otthont. A szálloda és az ellátás pazar volt, mindenkinek csak ajánlani tudjuk.

Exluzív hangulat és kedves fogadtatás várt minketExluzív hangulat és kedves fogadtatás várt minket


Rengetegen kérdeztetek minket levélben, élőszóban egy-egy beszélgetés alkalmával Ti is a túra körüli szervezésekről, műszaki kérdésekről, a hogyanokról és sok-sok fontos dologról. Tekintve, hogy a rendezvény zártkörű volt, de többen jelezték, hogy eljöttek volna meghallgatni az előadást, úgy gondoltuk kicsit mesélünk a konferenciáról és az ott elmondottakról. 

Több monitoron követhették az előadást a hatalmas konferenciaterembenTöbb monitoron követhették az előadást a hatalmas konferenciateremben

A túra ötlete két és fél éve született egy helsinkiben élő barátunk meghívására és az idő folyamán kinőtte magát, bővült az útiterv. Nagyjából egy év volt az a tudatos szervezés, tervezés, amíg körvonalazódott, hogy talán valóban el tudunk indulni. Vannak - szerencsére inkább csak egy-két ember-, akik nem értik, hogy mi volt ebben az ötletben a pláne, és főleg azt nem tudják feldolgozni, hogy miért álltak mögénk olyan partnerek, mint a Continental, a Pannon Safe, az IneTrack vagy a Totalcar.

Az a baj az ilyen negatív emberekkel, hogy egyrészt nem kérdeznek, nem ismerik a hátterét a dolgoknak, másrészt, hogy nem az ő fejükből pattant ki az ötlet. Azért a legtöbben tudjátok, hogy egy ilyen partneri együttműködés mögött rengeteg munka van. Tulajdonképpen reklámfelület értékesítés történik. Ahhoz, hogy egy cég lehetőséget lásson egy projektben, az kell, hogy az értékes, érdekes és kreatív legyen. Nem csak annyi történt, hogy mi utazgattunk, élveztük és kifizették nekünk a szponzorok. Ez egy oda-vissza, adok-veszek, közös, kemény munka. 

Azért, hogy hangulatos videók szülessenek meg kellett dolgozni. A túra vlogrészeit egytől-egyig Peti vágta és készítetteAzért, hogy hangulatos videók szülessenek meg kellett dolgozni. A túra vlogrészeit egytől-egyig Peti vágta és készítette


Na de hogyan találtunk egymásra a partnerekkel? - érdeklődtök sokszor.

 

Felkerestük Debrecen legnépszerűbb romkocsmáját, mert nagy kiváltságnak, egy megtiszteltetésnek, jó bulinak éreztük, ha onnan indulhatnánk. A Roncsbár is beleszeretett az ötletünkbe, így innen indultunk és ide is érkeztünk, mintegy keretet adva ezzel a túrának. A Roncsbárról ismeretes, hogy egyik tulajdonosa a Tankcsapda dobosa, Fejes Tamás. Tamás személyesen is az elképzelésünk mögé állt és segítette a szervezést, ami nagyon sokat jelentett, hiszen az ő biztatása közelebb hozott minket a terveink megvalósulásához.

Külön öröm volt számunkra, hogy Debrecen város önkormányzata és a Debrecen 2023 Programiroda is felkarolt minket. Mi pedig büszkén beszéltünk a túra során a nagy világnak arról, hogy milyen messziről, Debrecenből indultunk el, hogy bejárjuk Skandináviát. 

Egyedi, trabantos Roncsbár matrica büszkélkedett a TrabikonEgyedi, trabantos Roncsbár matrica és méretes Debrecen felirat büszkélkedett a Trabikon

Összeállítottunk egy túradokumentációt, amely magába foglalta az ötlet rövid bemutatását, a részletes, térképen is jelölt útvonaltervet, azokat a felületeket, ahol megjelenést tudunk biztosítani, és azt, hogy kölcsönösen mit tudunk nyújtani egymásnak az esetleges partnerekkel. Az áttörést a népszerű Totalcar Magazinban megjelent hivatalos bejelentő cikk hozta. A magazinnak mi is lelkes olvasói vagyunk már régóta, és volt egy közös ismerettségi pontunk, egy barátunk személyében. 

Ezzel elindult egy folyamat, sorra érkeztek a megkeresések, és innentől kezdve egymást érték a partneri felajánlások. Így találtunk egymásra a Pannon Safe-fel is. Kézenfekvő volt a kapcsolódási pont, hiszen mi más jutna először az ember eszébe, ha európai körutazásra indul, mint hogy biztosítást kössön. Már nem volt kérdés, hogy ha fapadosan is, de kétségtelenül kivitelezhető lett az elképzelt útiterv.

Első kompozásunkra várvaElső kompozásunkra várva, tele kíváncsisággal és izgalommal

2018. július 28-án indultunk Debrecenből két, közel harminc éves kétütemű Trabantunkkal négyen, hogy bejárjuk Skandináviát és elérjük az északi sarkkört.
Célunk volt, hogy utazásunkkal életre szóló élményekkel gazdagodjunk, hogy személyes képet kapjunk különböző országok kultúrájáról, társadalmáról, életviteléről, és célunk volt különösen az, hogy bizonyítsunk. Bebizonyítsuk, hogy fiatalokként is merni kell az álmainkért harcolni. És igen, akár egy régi hobbiautóval, jelen esetben rajongásig szeretett Trabantjainkkal teljesíthetünk egy ekkora kalandot.

A Norvég-tengernél, messze túl az északi-sarkkörönA Norvég-tengernél, messze túl az északi-sarkkörön

Nem utolsó sorban pedig jelenleg is eltökélt szándékunk, hogy a világ trabantosait összehozzuk. Örömmel mondhatjuk, hogy talán sikerült bizonyítani és egy csodálatos utazást tudhatunk magunk mögött. 

Frenetikus látvány kísért végig az utunkonFrenetikus látvány kísért végig az utunkon

Köszönjük mindazoknak, akik hittek bennünk, segítettek minket, kiálltak mellettünk és bíztattak a túra folyamán! Valamint hálásak vagyunk legfőképpen Nektek, mint érdeklődő közösségünknek, akik fogékonyak vagytok az írásainkra, a tartalmainkra, hiszen miattatok éri meg ezt az egészet csinálni! 

Jöhet a következő nagy kalandJöhet a következő nagy kaland

 

Galéria

Több bejegyzés
Partnereink
Az oldal használatánál Cookie-kat is szeretnénk tárolni. Engedélyezi ezeket? Adatkezelési tájékoztató
Engedélyezem
Nem engedélyezem